sábado, 28 de diciembre de 2013

Alexander Fleming

Hola! Com que estem donant el tema de salut i malaltia, he decidit fer una especie de biografia d'Alexander Fleming, l'inventor de la penicilina, que va fer un gran avanç en la medicina moderna.WIKIMEDIA COMMONS
Sir Alexander Fleming, (Escòcia, 6 d'agost de 1881- Londres, 11 de març de 1955) fou un científic escocès famòs per descubrir l'enzima antimicrobiana dita lisozima. També va ser el primer en observar els efectes antibiòtics de la penicilina obtinguda a partir del fong Penicillium chrysogenum.

Fleming va nàixer en Ayrshire, Escòcia y va morir a Londres, Inglaterra, als 74 anys. Va treballar com a metge microbiòleg al Hospital St. Mary de Londres hasta el començament de la Primera Guerra Mundial. En aquest hospital treballà al Departament de Inoculacions, dedicat a la millora i fabricació de vacunes i sueros.
Durant la guerra va ser metge militar als frents de França i va quedar impresionat per la gran mortalitat causada per les ferides de metralla infectades als hospitals de campanya. Finalitzada la guerra, tornà al Hospital St. Mary, on va buscar intensivament un nou antisèptic que evitara la dura agonía provocada per les ferides infectades.

Els dos descobriments de Fleming van ocórrer als anys vint i van ser accidentals.

WIKIMEDIA COMMONS
Va descobrir la lisozima durant les seues investigacions d'un tratament per a la gangrena gasosa que delmava als combatents a les guerres; el descobriment va ocórrer després de que mucositats procedents d'un esternut, caigueren sobre una placa de Petri en la que creixia un cultiu bacterià. Uns dies més tard va notar que les bacteries habien sigut destruïdes  en el lloc on s'habia despositat el fluid nasal.

En septembre de 1928, Fleming estaba realitzant diferents   experiments al seu laboratori, i un dia, al inspeccionar els seus cultius abans de destruir-los, va notar que la colònia d'un fong había crescut espontàneament, com un contaminant, en una de les plaques de Petri sembrades amb Staphylococcus aureusFleming va observar més tard les plaques i va comprobar que les colònies bacterianes que es trobaven al voltant del fong (més tard identificat com Penicillium notatum) eren trasperent degut a una lisis bacteriana. Per a ser més exactes, Penicillium és um moho que produeix una substància natural amb efectes antibacterians: la penicilina. La lisis significaba la mort de les bacteries, i en el seu cas, la de les bacteries patògenes (Staphylococcus aureus) crescudes en la placa. Fleming va comunicar el seu descobriment sobre la penicilina en el British Journal of Experimental Pathology en 1929.
El seu descobriment de la penicilina va significar un cambi dràstic per a la medicina moderna iniciant la dita "Era dels antibiòtics".

Pels seus descobriments, Fleming va compartir el Premi Nobel de Medicina en 1945 junt amb Ernst Boris Chain i Howard Walter Florey.

Alexander Fleming va morir en 1955 d'un atac cardíac. Va ser enterrat com a héroi nacional en la cripta de la Catedral de San Pablo de Londres.

BIBLIOGRAFIA
*http://es.wikipedia.org/wiki/Alexander_Fleming

* Imagens de  WIKIMEDIA COMMONS            

2 comentarios:

  1. Molt bé. M'agradaria que posarem una imatge d'un antibiograma. Si no la trobes en podem fer un.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies. Com ya has vist he fet un post sobre l'antibiograma, i si he trobat imàgens (amb llicència i tot!); però estaría bé que baixarem al laboratori i ferem un antibiograma a classe tots els companys.

    ResponderEliminar